Автобуси в Нові Санжари не заїжджають / скріншот

На Полтавщині через акцію протесту у селищі Нові Санжари, де місцеві жителі виступають проти прибуття до медичного центру Національної гвардії евакуйованих з Китаю через коронавірус громадян, на автодорозі «Полтава – Кременчук» утворився затор протяжністю 10 км.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, у напрямку Нових Санжар поліція не пропускає транспорт, окрім автомобілів швидкої допомоги, поліції, машин та автобусів Національної гвардії України. Утворився затор протяжністю 10 км зі сторони Полтави.

Як повідомили УНІАН працівники автовокзалу Кременчука та служб міжміських перевезень, автобусне сполучення між вказаним містом і Полтавою через події в Нових Санжарах не припинялося.

Відео дня

«Автобуси в Нові Санжари не заїжджають. Зранку по трасі на Полтаву проїзд був утруднений. Наразі транспорт стоїть. Автобуси їдуть в об’їзд, через Решетилівку», - повідомив працівник автовокзалу.

Читайте такожЛітак з евакуйованими з Китаю громадянами прибув на спеціальну стоянку в аеропорту Харкова (відео)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, о 9:40 український пасажирський літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами України та іноземцями здійснив посадку в міжнародному аеропорту «Бориспіль» на дозаправку, після чого вилетів до Харкова.

За даними МОЗ, на борту літака – 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків.

Після прибуття до аеропорту в Харкові усі особи на борту пройдуть прикордонний контроль з дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні аеропорту.

Згодом евакуйованих з Китаю громадян буде доправлено на територію медичного центру «Нові Санжари». Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У селищі Нові Санжари Полтавської області місцеві жителі протестують проти прибуття до медцентру Нацгвардії евакуйованих з Китаю громадян, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення.