REUTERS

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов виїхав до Нових Санжар на Полтавщині, де днями місцеві мешканці не пускали автобуси евакуйованих з Уханя.

Про це інформує прес-служба відомства.

Зазначається, що секретаря РНБО відправив президент Володимир Зеленський.

Відео дня

Читайте такожЗ початку епідемії коронавірусу до України з Китаю в'їхали 7 тисяч осіб - Аваков

«Данілов детально ознайомиться з ситуацією, що склалася навколо розміщення евакуйованих з Китаю українців у медцентрі Нацгвардії «Нові Санжари», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого у Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців.

О 19:50 колона з семи автобусів з евакуйованими в’їхала на територію санаторію. Протестувальники кидали в автобуси каміння. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець.

Евакуйовані з міста Ухань протягом 14 днів люди перебуватимуть у санаторії в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Для них організовано окреме харчування, доставку якого здійснюють з урахуванням усіх норм епідеміологічної безпеки. Крім того, водопостачання та каналізація самої будівлі ізольоване.