Величезні тріщини в стінах, а вночі - гучний тріск каміння. У Дніпрі жителі півсотні квартир уже рік з острахом заходять до власного житла.

Зокрема через те, що неподалік стоїть гуртожиток, який ледь не пішов під землю у жовтні минулого року. Тепер люди побоюються, що будь-яка злива змиє уже їхній будинок, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожСтіни та стеля у тріщинах: на Миколаївщині аварійний дитсадок чекає ремонту вже 15 років (відео)

Що будинок, який зведений понад півстоліття тому, вкривається тріщинами, помітили ще рік тому. Викликали фахівців, ті встановили маячки, які підтвердили побоювання.

Цей будинок оточений будівельними майданчиками з усіх боків, а під землею риють метро. Мешканці просять укріпити будівлю капітально. Та, за словами спеціалістів, у всьому районі є проблеми з ґрунтовими водами.

Як повідомляв УНІАН, 5 жовтня стало відомо про провал ґрунту біля будівлі гуртожитку №2 Національного технічного університету "Дніпровська політехніка", який розташований по проспекту Дмитра Яворницького у Соборному районі міста Дніпро. Рятувальники встановили, що на розі 5-поверхової будівлі просіло асфальтове покриття тротуару та утворилося провалля розміром 3х2 метри та глибиною близько 1,5 метрів.