flickr.com/photos/nothingpersonal

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Мінкульту, зазначивши, що відповідний список сформований на виконання Закону України "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України"

"Міністерство культури передало у відповідні органи перелік з 117 артистів, які, на нашу думку, становлять загрозу національній безпеці. СБУ проводить розслідування і передає матеріали в суд, рішення якого є підставою для включення в згаданий перелік", - сказав заступник міністра культури – керівник апарату Юрій Зубко.

Читайте такожДержкіно заборонило до показу в Україні ще 5 російських серіалів

Відео дня

Ці положення повинні бути виконані протягом 2 місяців з моменту вступу в силу закону. "До 3 серпня такий перелік буде опубліковано на сайті", - запевнив Зубко.

За його словами, перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, підготовлений на підставі звернень РНБО, СБУ та Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Він також нагадав, що згідно із законом, Держкіно заборонило для демонстрації близько 400 фільмів російського виробництва.

Зубко запевнив, що Мінкультури відкрите до співпраці з активістами та громадськими організаціями, які проводять моніторинг діяльності діячів культури Росії, що мають антиукраїнську спрямованість. Інформацію від цих суспільних інститутів міністерство буде вивчати і спрямовувати для реагування в органи, які займаються національною безпекою.

Читайте такожЗа заборонені російські серіали каратимуть з 4 червня

Крім Міністерства культури, повноваження щодо захисту інформаційного простору мають Міністерство інформаційної політики, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Держкіно.