УНІАН

В навчаннях беруть участь 18 країн, повідомляє 5 канал.

Обмін досвідом виявився корисним для усіх сторін. Військовим НАТО є і що розповісти українцям, і що послухати, адже лише українська армія має досвід участі у новій гібридній війні.

Основні напрямки маневрів на нинішньому етапі - робота артилерії, рукопашний бій, військова тактика, перша медична допомога тощо.

Читайте такожСША восени почнуть підготовку українських військових - Держдеп

Як повідомляв УНІАН, 20 липня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський військовий полігон на Львівщині) відкрилися масштабні українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ «Репід Трайдент/Сейбр Гардіан-2015». Участь в навчаннях беруть понад 1800 військовослужбовців з 18 країн світу. Найбільша група – українська, яка складається з близько 800 офіцерів та курсантів Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, Військової академії з Одеси, Морської піхоти України та Національної гвардії України. Серед закордонних учасників найбільша група від армії США – близько 500 осіб.

Читайте такожШведські інструктори навчатимуть українських військових медичній допомозі в бойових умовах

Метою навчання є підготовка штабів і підрозділів багатонаціональної бригади до ведення стабілізаційних дій в рамках оборонної операції оперативного командування з використанням досвіду проведення антитерористичної операції на сході України.

Навчання триватиме два тижні, до 1 серпня, на різних ділянках військового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ.