uk.wikipedia.org

Як повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України, про це заявив перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський у Лос-Анджелесі у ході прес-конференції з нагоди першої поставки в Україну Системи раннього попередження для контролю за кордоном, спостереження та ідентифікації руху техніки ворога, що виробляється американською корпорацією Aeroscraft ("Аерос").

Читайте такожВосени з’явиться український серійний зразок безпілотника

"Ми очікуємо поставку двох систем прикордонного контролю до кінця поточного року та ще шести у 2016", - зазначив Гладковський, пояснивши, що дані системи дозволять "вести цілодобове спостереження за кордоном, що, у свою чергу, прискорить координацію дій відповідного реагування".

Відео дня

Зазначається, що Гладковський перебуває у службовому відрядженні у США разом з головою Державної прикордонної служби України генерал-полковником Віктором Назаренком.

За словами Гладковського, початок співпраці з корпорацією "Аерос", в якій братимуть участь підприємства державного концерну "Укроборонпром", є важливим кроком на шляху двостороннього українсько-американського співробітництва у галузі зміцнення захисту українського кордону.

У заході також взяли участь генеральний директор "Аеросу" Ігор Пастернак і член Державної асамблеї Каліфорнії Мет Дабабню, інформує РНБО.