Шульгу підозрюють у шахрайстві / Фото УНИАН

Як повідомляє прокуратура Сумської області, 20 січня колишньому народному депутатові було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Встановлено, що в липні 2014 року підозрюваний, обіймаючи посаду голови Сумської обладміністрації та будучи народним депутатом України, отримав заробітну плату за період часу, коли фактично перебував за межами України з приватною метою, підробивши офіційні документи про нібито службове відрядження до Києва.

Окрім того, вказаний народний обранець у листопаді 2014 року шляхом обману та зловживання довірою переконав чоловіка своєї колишньої підлеглої, яка 24 жовтня 2014 року була затримана правоохоронцями за підозрою в одержанні неправомірної вигоди, перерахувати на банківські рахунки своїх знайомих понад 1 200 тисяч гривень для внесення застави. Чоловік, позичивши вказану суму, виконав вказівку депутата, який розпорядився коштами на власний розсуд, не сплативши жодної гривні застави.

Відео дня

Читайте такожНевідомі зловмисники намагалися підпалити будинок родини екс-губернатора Сумщини Шульги (фото)

На даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Колишньому народному депутатові України, який на даний час працює проректором одного із київських вишів і є державним службовцем 1-го рангу, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Шульга був призначений сумським губернатором в.о. президента Олесандром Турчиновим 2 березня 2014 року, а вже 16 вересня 2014 року він був звільнений президентом Петром Порошенком.