Домашнє вогнище

Таке рішення було прийнято на нараді з вирішення питань утримання та функціонування Шаровського палацово-паркового комплексу, повідомили в прес-службі Харківської обласної ради.

Планується провести реставрацію Шаровського палацово-паркового комплексу, відновити освітлення в будівлі палацу, а також провести роботи з розчищення парку.

Читайте такожЗнищення старовинного особняка в Одесі зняли з висоти пташиного польоту (фото, відео)До 2018 року на затвердження депутатами буде підготовлена обласна програма з охорони культурної спадщини, в яку будуть включені всі глобальні реставраційні роботи в палацово-парковому комплексі.

Відео дня

Довідка: Шарівський палацово-парковий комплекс знаходиться в селищі міського типу Шарівка і є пам'яткою культури національного значення. Головною його визначною пам'яткою є замок, побудований в XIX столітті. У 1836 році садиба належала поміщику Саві Ольховському, а пізніше у неї змінилося кілька власників. В 1917 році замок націоналізували, а 1925 року тут знаходився один з обласних санаторіїв для хворих туберкульозом. Шарівський палац — єдина частина комплексу, яка реставрувалася за останні 15 років.