Ханський палац у Бахчисараї передали в

Підконтрольний Росії комітет з державної реєстрації та кадастру Криму зареєстрував право власності на 32 об'єкти нерухомості Ханського палацу. Про це повідомляє «РИА Крим» з посиланням на коментар прес-служби відомства.

Читайте такожРосійські окупанти знову влаштували обшук у кримських татар: кілька людей затримано

«Таким чином музей-заповідник повністю перейшов під контроль в республіканську власність», – сказано в повідомленні.

Відео дня

Серед оформлених палацових об'єктів пам'ятки світового значення – головний гаремний, стаєнний, кухонний та поштовий корпуси, Соколина башта, Мала Ханська мечеть, 11 нежитлових будівель, 3 складських приміщення.

Ханський палац-музей в Бахчисараї – найвідоміший музей, пов'язаний з історією кримських татар, територія літньої резиденції кримських ханів Гіреїв. На території музейного комплексу розташовані палац, гаремний корпус, ханське кладовище і мечеть.

Читайте такожОкупанти в Криму почали незаконні розкопки біля "Ластівчиного гнізда"

Як пишуть «Крим.Реалії», Ханський палац у Бахчисараї є кандидатом на внесення до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО поряд з Генуезькою фортецею в Судаку, Кримською астрофізичною обсерваторією, Мангуп-Кале, Ескі-Кермен і Чуфут-Кале.

Заступник генерального директора ЮНЕСКО Ерік Фальт 21 вересня повідомив про вихід на завершальний етап консультацій щодо вироблення параметрів механізму прямого моніторингу ситуації в Криму в сферах компетенції організації.

У лютому 2017 року, в Національній комісії України у справах ЮНЕСКО закликали країни-партнери відправити моніторингову місію на територію анексованого Криму.