У Сумах з нагоди 90-ї річниці заснування Сумського обласного художнього музею імені Никанора Онацького відкрито художню виставку «Відроджені шедеври» та проведено урочистості в обласній філармонії.

Як передає кореспондент УНІАН, на святкові заходи завітали директори музеїв області, представники обласної та міської влади, митці. Крім того, з нагоди ювілею в обласній філармонії було презентовано фільм «Сумський ермітаж», що розповідає про перлини музею та унікальність його експонатів.

Виставка «Відроджені шедеври» розміщена в музеї і репрезентує відреставровані за останні роки експонати (понад 100 творів) різних фондових груп та категорій складності, що охоплюють період від ХVІІ до початку ХХ століть.

Відео дня

Основу експозиції виставки складають твори, відроджені в Харківській філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України, з яким музей активно співпрацює в останні роки. Представлено понад півсотні зразків образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва різної складності реставрації. Переважно це іконопис, живопис, графіка, скульптура, російський та західноєвропейський фарфор, український фаянс ХVІІІ – поч. ХХ ст., а також унікальні французькі гобелени, старшинська вишивка, елементи жіночого вбрання ХVІІІ ст., які походять з колекції Оскара Гансена.