Про це повідомив державний обвинувач у справі Олександр Гриненко, поінформували УНІАН у прес-службі прокуратури Оболонського району столиці.

Слідством встановлено, що 29-річна нотаріус Київського міського нотаріального округу, користуючись довірою клієнтів, позичала в них кошти, обіцяючи повернути з 10% прибутком.

Однак, як з’ясувалося, зі своїми позичальниками жінка розраховувалася підробленою довіреністю на користування майном та землею.

Відео дня

«Деяким потерпілим зловмисниця надавала підроблені копії правовстановлюючих документів на земельні ділянки під Києвом, які насправді належали іншим людям», - зауважив О.Гриненко.

За словами прокурора, у такий спосіб жінка ошукала сімох громадян на загальну суму понад 6 млн грн. «В подальшому ці кошти вона витратила у нічних клубах, ресторанах та салонах краси», - зазначив О.Гриненко.

Вироком Оболонського райсуду столиці жінку-нотаріуса визнано винною за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та за ч. 1 ст. ст. 358 (підроблення документів) та засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна.

«Державне обвинувачення наполягало на більш суворому покаранні для шахрайки, а тому оскаржуватиме вирок в апеляційній інстанції», – наголосив О.Гриненко.