Азаров Медведєв

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час спільної прес-конференції з російським прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим, присвяченої підсумкам Десятого засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії, передає кореспондент УНІАН.

«Сьогоднішню зустріч можна цілком обгрунтовано віднести до таких, де підписано цілу низку важливих домовленостей, зокрема про створення так званого зернового пулу», - зазначив Азаров, відповідаючи на уточнюючі запитання журналістів.

Читайте також: Азаров: Україна і Росія сьогодні підпишуть договір про створення зернового пулу

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня на відкритті засідання Кабінету міністрів України прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку, Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству інфраструктури та Міністерству доходів і зборів почати роботу зі створення Причорноморського зернового пулу з Росією та Казахстаном. За словами Азарова, спільна робота трьох країн на зерновому ринку дозволить значно мінімізувати ризики коливання цін і уникнути кон'юнктурних втрат.

Довідка УНІАН. Ідея створення зернового пулу між Україною, РФ і Казахстаном обговорюється вже кілька років.

10 вересня 2012 року в прес-службі Міністерства сільського господарства РФ повідомили, що Україна та Росія можуть створити Чорноморську зернову раду для координації дій на світовому ринку зерна. Її головне завдання - обмін інформацією з метою забезпечення конкурентних переваг Росії та України на світовому ринку зерна. У довгостроковому плані діяльність ради дозволить виробити уніфіковані правила торгівлі, спільні підходи щодо експорту зерна, проводити узгоджену інвестиційну політику.

Після цього країни кілька разів поверталися до обговорення можливості створення зернового пулу, проте ніяких рішень прийнято не було.

12 липня ц.р. глава уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв і прем'єр-міністр України Микола Азаров обговорили можливість повернутися до ідеї створення зернового пулу між Україною, РФ і Казахстаном.