Одеський припортовий завод / ілюстрація REUTERS

15 квітня 2021 р. на офіційному веб-сайті АТ «Одеський припортовий завод» опубліковано інформацію про електронний аукціон з відбору та визначення замовника робіт з переробки давальницької сировини та послуг з відвантаження готової продукції для АТ «ОПЗ», проведення якого заплановано на наступний день. 

Своїм листом ТОВ «Енергетичний еквівалент» попередив АТ «Одеський припортовий завод», що проведення такого аукціону здійснюється з грубим порушенням норм законодавства та всупереч судовим рішенням, які набрали законної сили та підлягають обов’язковому виконанню.

«Ухиляння ОПЗ від укладення додаткової угоди та виконання договору  на переробку давальницької сировини від 18 січня 2019 р. укладеного з «Енергетичним еквівалентом» на переробку давальницької сировини об’ємом від 48 до 60 млн. куб. м. кожного календарного місяця впродовж чотирьох календарних місяців з дня початку такої передачі давальницької сировини є умисним невиконанням рішення суду, яке набуло законної сили, що становить склад злочину», – підкреслила Директор ТОВ «Енергетичний еквівалент» В.Ретівова. 

Відео дня

За її словами, проведення відбору і укладення відповідного договору з переможцем відбору порушуватиме встановлене судом право ТОВ «Енергетичний еквівалент на виконання діючого договору з ОПЗ і буде оскаржене в судовому порядку із стягненням збитків заподіяних «Енергетичному еквіваленту».

Ретівова наголосила, що ОПЗ зобов’язаний виконати в повному обсязі умови Договору № 20СН-2 на переробку давальницької сировини від 18 січня 2019 р. з усіма додатковими угодами та судовим рішенням.

Довідка. Неправомірні дії АТ «Укртрансгаз», підтверджені відповідними судовими рішеннями, позбавили ТОВ «Енергетичний еквівалент»  можливості впродовж січня – травня 2019 р. здійснювати постачання давальницької сировини (природного газу) на виробничі потужності АТ «Одеський припортовий завод», у зв’язку з чим  компанія звернулась до суду.

ТОВ «Енергетичний еквівалент» (Замовник) та АТ «Одеський припортовий завод» (Виконавець) на виконання Постанови Південно-західного апеляційного господарського суду по справі № 916/1395/19 від 18 грудня 2019 р., яка залишена без змін Постановою Верховного Суду по даній справі від 01 липня 2020 р. та Додаткової угоди № 6 від 29 травня 2019 р. до Договору № 20СН-2 на переробку давальницької сировини від 18 січня 2020 р. зобов’язані підписати додаткову угоду стосовно виконання умов договору на переробку давальницької сировини, а саме – визначити дату початку безперебійного (без зупинок виробничих потужностей Виконавця) та впродовж чотирьох календарних місяців з дня початку такої передачі давальницької сировини.