Голова Оболонської РДА Кирило Фесик відзвітував перед громадою і ЗМІ

Очільник Оболонської РДА Кирило Фесик презентував публічний звіт про результати своєї роботи, який символічно відбувся в одному з укриттів на території району. Мова йшла про підсумки господарчої діяльності, допомогу військовим, цивільний захист населення та спільні проекти із місцевою громадськістю.

Зокрема, за словами голови РДА, на сьогоднійшній день в Оболонському районі відкрито більш ніж 450 укриттів, сховищ та споруд подвійного призначення. З 45 шкіл укриттями облаштовано 43, а з 58 дошкільних навчальних закладів 55, тобто майже всі шкільні і дошкільні навчальні заклади району мають необхідну захисну інфраструктуру, при тому що по Україні в цілому цей показник складає біля 70%. 

Відео дня

Найближчим часом, в Оболонському районі планують відремонтувати та використовувати в якості укриття додатково ще 7 підземних громадських об’єктів. В одному з таких приміщень ремонт вже закінчено, решта буде готова до кінця поточного року.  Також до кінця року 81 освітній заклад району буде оснащено сучасними протипожежними засобами та сигналізацією – відзначив К.Фесик.

Одним з основним акцентів у нашій роботі є громадська орієнтація бюджетних витрат, тобто витрачання коштів згідно з пріоритетами, на які вказують мешканці оболонського району за результатами опитувань громадської думки. В системі ЖКГ та освіти ми вже кілька років працюємо за таким принципом і цей підхід цілком себе виправдав – відзначив голова РДА.

Серед пріоритетних напрямків роботи РДА на 2024 рік, було виділено подальший розвиток системи укриттів, підвищення рівня інклюзії/доступності громадської інфраструктури, термомодернізація громадських установ та реконструкція аварійних будинків.