Правоохоронці затримали хабарника-екс-посадовця / САП

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури детективами Національного антикорупційного бюро сьогодні викрито колишнього посадовця АТ «Миколаївобленерго» (70% акцій належать державі) на пропозиції та наданні голові Фонду державного майна України неправомірної вигоди.

Читайте такожВАКС відмовився змінити запобіжний захід одіозному Гладковському

Про це повідомляє прес-служба САП.

Відео дня

В рамках досудового розслідування встановлено, що колишній посадовець «Миколаївобленерго» запропонував голові ФДМУ 100 тис. дол. за призначення на посаду голови правління акціонерного товариства.

«При чому 50 тис. доларів екс-посадовець обіцяв «сплатити» одразу, іншу частину коштів – вже після призначення на посаду. Крім того, вказана особа обіцяла щомісячно надавати голові Фонду держмайна 200 тис. дол. неправомірної вигоди як частину «тіньового» прибутку, отриманого завдяки своїй посаді», - йдеться у повідомленні.

Чоловіка було викрито під час надання першої частини неправомірної вигоди у 50 тис. дол.

Наразі його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру.

Хабарі голові ФДМ - що було раніше

  • Восени 2019 року троє осіб запропонували голові ФДМУ 5 млн доларів неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ "Одеський припортовий завод", 99,5% акцій якого належать державі, наперед визначеної особи та сприяння у здійсненні господарської діяльності з вказаним підприємством.
  • Справу за цим фактом НАБУ та САП розслідують за заявою голови ФДМУ з листопада 2019 року.
  • У січні 2020 року фігурантам справи було повідомлено про підозру. Відомо, що одному з підозрюваних суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 12,5 млн грн, з іншим, колишнім адвокатом, укладено угоду про визнання винуватості.
  • В липні цього року правоохоронці затримали громадянина, який пропонував голові Фонду держмайна 800 тис. доларів за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.