Херсон тимчасово окупований / фото УНІАН

Ситуація у Херсоні та області напружена через те, що місто й деякі населені пункти регіону окуповані РФ.

Слідкуйте за онлайн-трансляцією того, що відбувається в Херсоні та області в середу, 18 травня:

21:14 На Херсонщині поліцейські передали гуманітарну допомогу жителям частково звільнених від окупації громад. Населені пункти потерпіли від обстрілів російської армії, частково зруйнована інфраструктура.

Відео дня

20:59 Понад 500 жителів Бериславського району отримають пенсії за два місяці, повідомляє Херсонська ОВА. Йдеться про виплати на суму у майже 1,5 млн грн на звільнених територіях Кочубеївської та Нововоронцовської ТГ.

18:40 На Південнобузькому напрямку російські військові обстрілювали населені пункти Лупареве, Посад-Покровське, Висунськ, Осокорівка та Нововоронцовка. Вони продовжували заходи інженерного обладнання позицій, з метою коригування вогню артилерії використовували БпЛА "Орлан-10" - Генштаб ЗСУ.

18:10 На Херсонщині окупаційна влада призначила так званого "начальника" обласного департаменту охорони здоров'я. Ним став житель Херсона Вадим Ільмієв.

17:53 В Україні продовжили воєнний стан на 90 днів, починаючи з 24 травня.

17:25 Російські військові без вагань розстрілюють мирне населення, яке намагається вирватися з тимчасово окупованих територій. Про це свідчать нові телефонні розмови окупантів, які вдалося перехопити, повідомила Служба безпеки України.

17:03 У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області підірвали бронепоїзд із російськими окупантами. "За попередньою інформацією, в районі м'ясокомбінату в Мелітополі було здійснено дистанційний підрив бронепоїзда російських окупантів. Склад поїзда – 10 вагонів, підрив був здійснений під вагоном з особовим складом", - йдеться у повідомленні Штабу оборони Запорізького краю. Поки що невідомо, хто автор цієї блискучої операції.

16:38 За даними ОК "Південь", поранені 5 людей, які намагались вирватись з-під обстрілів "Градами" поблизу села Давидів Брід. Вони доставлені до лікарні. Одна людина померла дорогою. Доля ще чотирьох - невідома.

15:44 19 мая привезут пенсии для жителей Александровки, Станислава, Широкой Балки и Софиевки. При себе нужно иметь паспорт, сообщил глава Станиставской ОТГ Иван Самоленко.

15:30 В результате обстрелов на территории Чернобаевки в пригороде Херсона есть возгорание в домах местных жителей. Очевидцы сообщают о повреждениях газовой трубы и оборванных проводах, информация о травмированных уточняется.

15:17 Херсонская областная организация Общества Красного Креста Украины получила дополнительное финансирование за счет средств проекта UNOPS 22. Помощь пойдет на поддержку людей больных туберкулезом. Уже приобретенные продукты часть из них раздали.

13:55 У Херсонському обласному центрі служби крові станом на 19 травня існує потреба в компонентах крові першої позитивної, першої негативної, другої негативної, четвертої негативної і четвертої позитивної груп. Центр крові чекає на охочих пожертвувати кров за адресою: Миколаївське шосе, 7

13:03 У Каховці нового навчального року так звана "влада" планує відкрити 3 школи замість 7. Не вистачає кадрів, які згодні працювати під керівництвом окупанта – журналіст Олег Батурін.

11:37 Лагута каже, що на Херсонщині залишилося трохи більше 500 тис мешканців: "З 11 травня знову з'явилася можливість виїзду" "Ситуація дуже погана – підтверджую. Погана з гуманітарної та з моральної точки зору. Згоден із Людмилою Денисовою: трохи більше 500 тисяч мешканців залишилося в області. Жодного разу офіційного "зеленого коридору" не було, але люди їхали самі. Збиралися, заправляли автомобілі. Хто не має автомобілів – знаходили можливість і домовлялися з мікроавтобусами. Вони виїжджали у напрямку Миколаєва, у напрямку Кривого Рогу на Дніпропетровщині. І люди продовжують виїжджати, я практично згоден із цифрами, які дає Людмила Денісова щодо кількості людей, які поїхали. Катастрофічна кількість людей виїхала за межі нашої рідної області. Починаючи десь з 11 травня знову з'явилася можливість виїзду, але вона все складніша і складніша. Про перепустки для пересування по блокпоста особисто я не чув і не бачив їх. Але те, що виїзд набагато ускладнився, і зараз колону три дні не пропускають з боку Берислава на Давидів Брід та Кривий Ріг – це я підтверджую.

10:38 У чотирьох населених пунктах Херсонщини - Новій Каховці, Бериславі, Горностаївці та Верхньому Рогачику, Укртелеком відновив інтернет. Тепер по області послугами оператора можуть користуватися 65% населених пунктів, повідомляє Укртелеком.

9:20 17 травня поблизу села Давидів Брід на Херсонщині російські військові розстріляли з "Градів" колону цивільних авто: троє людей загинуло і багато поранених, повідомив депутат обласної ради Ігор Йосипенко.

9:05 На Південнобузькому напрямку російські війська намагаються утриматись на зайнятих рубежах, ведуть розвідку, облаштовують позиції та обстрілюють підрозділи ЗСУ. На Миколаївському напрямку війська РФ розгорнули на вогневих позиціях до десяти батарей реактивної та до восьмиствольної артилерії. На Криворізькому напрямку російські військові проводили демонстративні дії з метою сковування українських військ, вдосконалювали інженерне обладнання і поповнювали запаси. Оперативна інформації Генштабу ЗСУ станом на 06:00 18 травня.

05:35 Міністр освіти Сергій Шкарлет розповів, чи зможуть випускники з окупованих територій отримати українські атестати. За його словами, зараз на тимчасово захоплених територіях України розташовано приблизно 800 шкіл.

04:00 На півдні українські військові за добу завдали понад 110 уражень ворожих позицій, загинуло 130 окупантів і знищено 26 одиниць техніки, повідомляє Оперативне командування "Південь". У районі П'ятихатки та Степанівки на Херсонщині знищено 2 ворожих склади боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: