громадянка РФ хотіла потрапити до окупованого Криму / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

На адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом росіянка намагалася підкупити прикордонника.

Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України.

Читайте такожЕкс-голова Радміну АРК попередив про загрозу повторення екокатастрофи в Криму

Відео дня

"Росіянка з посвідкою на постійне проживання в Україні намагалася потрапити до ТОТУ АР Крим. Прикордонники Херсонського загону роз'яснили жінці про вимоги розпорядження КМУ 291-р від 14.03.2020 та відмовили у виїзді з материкової частини України. Ймовірно, 47-річна громадянка РФ сподівалася на "виняток" для себе та запропонувала співробітнику Держприкордонслужби неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів", - йдеться в повідомленні.

У ДПСУ додали, що наразі правопорушницю передано Національній поліції. У діях росіянки вбачається вчинення кримінального злочину, передбаченого ст. 369 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів з 15 червня відновлює роботу КПВВ "Каланчак", "Чонгар" та "Чаплинка" на адмінмежі з окупованим Кримом.

Для громадян, які перетинають межу, скасовується обов’язкова обсервація, проте залишається необхідність дотримуватись протиепідеміологічних вимог - це контроль температури тіла і використання захисних масок та рукавичок.

Крім того, всі, хто перетинає межу, дає письмову згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома".