Мережа BROCARD виступила із заявою / фото brocard.ua

В "Брокард-Україна" заявили, що компанія не контролюється органами державної влади Росії та не є власністю громадян РФ.

Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

Натомість у компанії наголосили, що кінцевим бенефіціаром холдингу BROCARD, до якого входить ТОВ "Брокард-Україна" та ТОВ "Егзагон", є громадянин Франції Філіп Бенасін, що відображено в державному реєстрі.

Відео дня

В прес-службі компанії також нагадали, що процедура продажу корпоративних прав компаній була розпочата ще в березні 2022 року та завершена в травні. Угода була проведена відповідно до норм міжнародного законодавства та законів України.

Водночас в "Брокард-Україна" наголосили, що компанії усіляко допомагає Україні у війні проти Росії.

"Офіційно заявляємо, що власник компаній, керівництво та співробітники, частина з яких сьогодні захищає країну в лавах ЗСУ, засуджують агресію РФ проти України і всіляко матеріально допомагали та будуть допомагати в протистоянні агресору в боротьбі за незалежність і суверенітет України. З перших днів війни нами перераховано ЗСУ більше 50 млн грн", – йдеться у заяві компанії.

При цьому холдинг BROCARD зобов’язався і надалі допомагати державі та ЗСУ в боротьбі проти агресора та після української перемоги – у подоланні наслідків війни.

"Задля вказаної мети – готові платити суттєвий відсоток від прибутку", – йдеться в заяві.

Водночас компанія звернулася до влади України з проханням посприяти у відновленні її повноцінної роботи.

"Поточна ситуація показує, що існування холдингу знаходиться під загрозою, рахунки та матеріальні цінності заблоковані, виникла величезна заборгованість по оренді та перед постачальниками товарів та послуг. Просимо президента та органи державної влади розібратися та не допустити знищення бізнесу, який протягом багатьох років працював виключно в правовому полі, був великим платником податків та надав робочі місця для майже 2000 громадян України. Розраховуємо на державницький підхід", – йдеться в офіційній заяві "Брокард-Україна".