У Харкові провели в останню дорогу убитого росіянами дитячого письменника Володимира Вакуленка. Прощались із загиблим у Свято-Дмитрівському храмі, а поховали на Другому міському цвинтарі.

Як йдеться в сюжеті ТСН, з власного будинку на Ізюмщині окупанти викрали його ще 24 березня. Після звільнення від росіян цього міста тіло письменника знайшли в масовому похованні.

Домовина Вакуленка вкрита українським прапором. Він був патріотом, громадським діячем, волонтером, учасником Революції Гідності, улюбленим сином та батьком двох дітей. 

Востаннє Володимира бачили живим ще 24-го березня, у той день на Харківщині у селі Капітолівка до будинку увірвалися окупанти й викрали його. Коли саме письменник загинув, й досі встановлює слідство, втім на хресті зазначили дату 12 травня. Саме у цей день його тіло з двома кульовими отворами знайшли перехожі. 

Сьогодні ховають письменника вдруге, вже у закритій труні, опізнати його вдалося лише за ДНК. Уперше ховали Вакуленка в Ізюмському лісі з хрестом під номером 319.

"Шакали, як можна було те сердечко прострелити, скажіть, будь ласка. Як можна? Що він вам зробив?" - каже й плаче згорьована мати. Поруч із матір'ю письменника ледь тримається його батько, він замкнувся у собі. Саме з батьком Володимир Вакуленко закопував свій рукописний щоденник у саду під вишнею. Останнім записом за день до викрадення було: "Україна переможе". Щоденник планують видати найближчим часом.

Хто такий Володимир Вакуленко

Володимир Вакуленко - автор 13 книг, серед них збірки дитячих віршів, які він присвятив своєму сину. У 14-річного Віталія аутичний розлад. 

Вакуленко – український громадський діяч, учасник Революції Гідності (був поранений у Маріїнському парку 18 лютого 2014 року під час сутички з "тітушками").

Він був відзначений низкою нагород, серед яких "Срібний тризуб". Також Володимир - лауреат Міжнародного конкурсу "Коронація слова".

Вас також можуть зацікавити новини: