Володимира Вакуленка виявили убитим в Ізюмі / facebook.com/wakulenko.k.wolodimir

На тілі убитого росіянами під час окупації Ізюма дитячого письменника Володимира Вакуленка знайшли кульові отвори і дві кулі від пістолета Макарова.

Як повідомив у Facebook начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, страті передували "обшуки" і катування чоловіка російськими військовими.

Напередодні убивства, 23 березня, у дім Вакуленка приїхали п’ятеро осіб, імовірно "л-нрівці". Після чого письменника разом з сином забрали на допит з побиттям, а потім відпустили.

Відео дня

Наступного дня до будинку знову приїхали росіяни на автомобілі з позначкою "Z" та силоміць вивезли Вакуленка. Відтоді його ніхто не бачив.

12 травня до свідків злочину звернулися кадрові російські військові з вказівкою поховати тіло письменника у масовій могилі. Очевидці помітили кульові отвори та простріляні документи. Тіло Вакуленка, зазначає Болвінов, знаходилось на вулиці понад місяць.

Вбивство Володимира Вакуленка: що відомо

50-річний письменник Володимир Вакуленко зник на рідній Харківщині у березні 2022 року – під час російської окупації, того ж місяця його близькі повідомили про взяття Вакуленка в полон. Рідні письменника допускали, що чоловіка могли "здати" окупантам місцеві колаборанти.

28 листопада "Суспільне" опублікувало результати ДНК, згідно з якими, під №319 у масовій могилі в Ізюмі був похований Володимир Вакуленко.

Володимир Вакуленко – український громадський діяч, учасник Революції Гідності (був поранений у Маріїнському парку 18 лютого 2014 року під час сутички з "тітушками"), літературний діяч, відзначений низкою нагород (нагородою "Срібний тризуб", нагородою Міжнародного фестивалю поезії Terra poetica та багатьма іншими) лауреат Міжнародного конкурсу "Коронація слова" та низки інших конкурсів.

Злочини росіян в Україні

З початку повномасштабного вторгнення в Україну росіяни обстрілюють житлові будинки і цивільну інфраструктуру, в результаті чого гинуть цивільні українці, в тому числі діти. 

На окупованих територіях російські військові проводять фільтраціїкатують і вбивають людей, які займають проукраїнську позицію. 

Після звільнення від російських окупантів у населених пунктах знаходять масові поховання та братські могили із закатованими українцями. Також вже сотні дітей були примусово вивезені з України на територію РФ.

14 квітня Верховна Рада визнала дії Росії в Україні геноцидом українського народу і закликала міжнародне співтовариство вчинити так само.

Вас також можуть зацікавити новини: