Родичі провели акцію під ОП / фото УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак та уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорили з родичами бранців в ОРДЛО процес повернення українців з полону.

Про це Денісова повідомила у своєму Telegram-каналі.

"Щойно закінчили зустріч за участі керівника Офісу президента України Андрія Єрмака з родинами громадян, які перебувають у полоні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - заявила вона.

Відео дня

Читайте також"Давайте поговоримо!": рідні полонених під ОП вимагають зустрічі з Зеленським (фото, відео)

За словами Денісової, учасники зустрічі акцентували увагу на двох основних кроках, які найближчими днями мають бути реалізовані, - "створення робочої групи при Офісі президента України, куди будуть входити рідні наших полонених співгромадян; початок роботи комісії з пошуку безвісти зниклих осіб за невстановлених обставин".

Також омбудсмен повідомила, що буде виступати з ініціативою якнайшвидшого ухвалення закону "Про статус полонених".

Крім того, на зустрічі було порушено питання про фінансову допомогу родинам громадян, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Процес перемовин триває. Такі онлайн-зустрічі проводять щотижня в рамках роботи ТКГ. Наостанок домовилися про активну комунікацію для аналізу всієї наявної інформації, аби максимально налагодити логістику процесу повернення наших громадян з полону", - зауважила Денісова.