Усім призовникам проводили ІФА-тестування /  УНІАН

На Львівщині завершився весняний призов. Цьогоріч через пандемію він розпочався не у квітні, як звично, а у травні і мав тривати до кінця липня. Втім, як відзвітували військові, із завданням справилися швидше, тож призов завершився на тиждень раніше.

Читайте такожКазарми замість вишів: МОН знову звернулось до Міноборони щодо відстрочки від призову для випускників

«Прогнозували, що цей призов буде тяжкий в умовах пандемії. Але хочеться сказати, що такого легкого призову, як зараз, в нас вже не було давно. Цей призов характерний і тим, що прийшло багато юнаків від 18 до 20 років, дійсно виявили самі бажання прийти служити, нікого насильно не тягнули», — розповів військовий комісар Львівщини полковник Олександр Тіщенко, передає zaxid.net.

Відео дня

Загалом до війська призвали на Львівщині 730 чоловіків. 165 отримали відтермінування через навчання. З усіх призовників проходити військову службу у ЗСУ пішло 405 осіб, до Нацгвардії — 252, ще 48 — до Державної прикордонної служби та 25 — до Держслужби спеціального транспорту.

«Ця призовна кампанія в першу чергу характеризувалась призовом під час коронавірусу. Тобто це є додатковий фінансовий ресурс на доставку призовників, це є додатковий фінансовий ресурс на проведення відповідних тестувань, це є додатковий ресурс на реалізацію взагалі призовної кампанії», — зазначив голова обласної призовної комісії Тарас Грень.

Усім призовникам проводили ІФА-тестування. Позитивні результати виявилися в 30 людей. Втім ПЛР-тестування підтвердило коронавірус у 20 призовників.

Найкраще з поставленими цілями впоралися у Городоцькому, Жовківському, Жидачівському, Миколаївському, Стрийському, Самбірському, Турківському районах. Проблемним через недобір призовників виявився Яворівський район та Львів.

Усі призовники проходитимуть службу на мирній території, в межах Львівської області, а також у Києві, Полтаві, Одесі.