СБУ затримала агітатора, який допомагав Соловйову / СБУ

Служба безпеки України затримала ворожого агітатора, який готував фейки для ток-шоу російського пропагандиста Володимира Соловйова.

Як зазначають в прес-службі СБУ, агітатор з Буковини поширював дезінформацію про внутрішню обстановку в регіоні та дискредитував Сили оборони України. Серед його найпоширеніших "вкидів" – дописи в забороненій соцмережі "Вконтакте" про нібито загострення суспільно-політичної ситуації в західній Україні через війну з РФ.

Кіберфахівці СБУ встановили, що агітатор також "розганяв" брехню про діяльність державних органів влади, підрозділів українських військ та волонтерських організацій. Серед адресатів цієї фейкової інформації був особисто кремлівський пропагандист Володимир Соловйов.

Відео дня
Затримання агітатора / СБУ

"Саме йому агітатор допомагав формувати деструктивний контент для подальшого оприлюднення у провокаційних сюжетах і "ток-шоу" на телеканалі "Россия 1". За це поплічник агресора сподівався отримати громадянство рф та оселитися в одному з населених пунктів Підмосков’я", - йдеться у повідомленні.

СБУ затримала агента пропагандиста Соловйова (фото)
СБУ затримала агента пропагандиста Соловйова (фото)
СБУ затримала агента пропагандиста Соловйова (фото)
Листування агітатора / СБУ

Зловмисником виявився екс-адвокат з Чернівецької області. Після початку повномасштабного вторгнення він активно закликав у соцмережах до підтримки окупантів, а також виправдовував їхні воєнні злочини.

Таким чином він потрапив у поле зору представників кремлівських інформресурсів і розпочав з ними "співпрацювати" на шкоду державній безпеці України. Для спілкування з ними використовував месенджери та анонімні Телеграм-канали країни-агресора.

СБУ затримала агента пропагандиста Соловйова (фото)

Зрадники України: найгучніші затримання

В СБУ відзвітували про завершення розслідування стосовно колишнього співробітника координаційного штабу Управління СБУ в Харківській області. "Кріт" ФСБ погодився допомагати окупантам в обмін на гарантії для себе і сім'ї і разі захоплення Харкова.

Служба безпеки України 2 листопада затримала колаборанта у Куп'янську. Місцевий 54-річний житель добровільно погодився очолити так званий "Кондрашівський територіальний відділ" окупаційної адміністрації Куп'янського району. Він допомагав визначати підприємства, які не бажали працювати з рашистами, для їх подальшої "перереєстрації" на користь РФ.

За даними МВС, співпрацювати з окупантами на тимчасово захоплених територіях погоджувалися переважно колишні міліціонери, які були правоохоронцями до 2014 року.

Вас також можуть зацікавити новини: