Чотири роки поспіль кияни виходять у середмістя у перші дні осені, щоб висловити вдячність Богу та одне одному. Цьогоріч дякували за 30 років незалежності України і релігійної свободи та молились за мир і перемогу.

Про це організатори розповіли на прес-брифінгу з приводу святкування.

"Наша ціль – формувати культуру вдячності в Україні – говорить координатор Свята Подяки в Києві Павло Унгурян. "Більшість з нас ментально схильні до того, щоб нарікати та зосереджуватись на негараздах. Ми дуже часто нарікаємо… Саме тому нам потрібно вчитися бути вдячними. Вчитися помічати речі, які роблять наше життя кращим. Помічати руку Божу у своєму житті та у житті країни. Помічати руку та піклування збоку ближнього. І дякувати за це все" – розповів Унгурян. 

Відео дня

Бути вдячними з головної сцени святкування українців надихали єпископи церков, музиканти та громадські діячі. 

Крім того, працювало фестивальне містечко PODYAKA Fest, де були представлені дитячі і спортивні локації, фотозони та виставки. Родзинками програми організатори назвали костюмовану Пасхальну реконструкцію —театралізоване дійство про останні години життя Ісуса Христа та концерт дитячої творчості. 

Охочі помолитись могли завітати до молитовної каплички. А на завершення відбувся святковий концерт та молитва за Україну.  

Ініціаторами святкування виступила Рада Євангельських Протестантських Церков України та Українська Міжцерковна Рада. Відбулось святкування за підтримки Всеукраїнського Собору.

"Ми зібрались разом в цей день, щоб подякувати Богу за любов до кожного з нас та до нашої землі", – зазначив Координатор Всеукраїнського Собору Олександр Турчинов. "Коли почалася страшна війна, коли в Україні не було боєздатної армії, не було сучасної зброї, а була важка економічна криза, вщент зруйнована влада – саме Бог допоміг об'єднати країну, українців і захистити нашу Батьківщину", – нагадав присутнім Турчинов.