Ілюстрація REUTERS

Працівникам "Укрзалізниці" дозволять користуватись газовими балончиками для захисту.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Читайте також"Укрзалізниця" звільнила працівників, через недбалість яких чоловік жорстоко побив пасажирку

Відео дня

«Стосовно спецзасобів, я ініціював це питання. Я вважаю, що необхідно там мати хоча би газові балончики, розглядався такий варіант як шокери, він обговорювався доволі активно, але не можуть працівники "Укрзалізниці" ними користуватись, бо такі спецзасоби дозволені тільки поліцейським, а використовувати газовий балончик це краще ніж не використовувати нічого взагалі», — сказав Криклій.

Як повідомляв УНІАН, за даними прокуратури, вранці 31 липня в поліцію Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потяга сполученням «Маріуполь - Київ» пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку.

За словами потерпілої Анастасії Луговий, чоловік без верхнього одягу увірвався в її купе близько 03:00, у присутності її неповнолітнього сина почав завдавати ударів кулаками по обличчю і намагався вчинити дії сексуального характеру. Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника.

Після прибуття поїзда на станцію залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський» чоловіка затримали. Зловмисником виявився раніше тричі судимий за викрадення, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р.н.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) і ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.