Медсестра Яна Дугарь, музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко та лікарка і волонтерка Юлія Кузьменко / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Суд продовжив запобіжні заходи лікарці Юлії Кузьменко, ветерану антитерористичної операції Андрію Антоненку та військовій медсестрі Яні Дугарь, обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалив суд присяжних у складі Шевченківського районного суду Києва.

Таким чином, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та відмовив у задоволенні клопотань адвокатів фігурантів справи, які просили про зміну запобіжних заходів.

Читайте такожЯкщо фігурантів "справи Шеремета" виправдають, то до звинувачення будуть застосовані санкції - Аваков

"Клопотання захисника Кругового... в інтересах Антоненка... про зміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання залишити без задоволення. Клопотання захисника Безпалого... в інтересах обвинуваченої Кузьменко... про зміну запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді особистої поруки залишити без задоволення. Клопотання прокурора задовольнити...", - зауважила головуюча суддя Оксана Голуб.

Суд продовжив дії запобіжних заходів усім обвинуваченим до 21 травня.

Справа про вбивство Шеремета: довідка УНІАН

  • Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко і військову медсестру Яну Дугарь.
  • Антоненко перебуває під вартою, Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного браслету, а на Дугарь покладено додаткові обов'язки.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • У травні 2020 року Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої. Тепер їх звинувачують у виконанні злочину, а також у знищенні автомобіля, в якому перебував Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • 4 січня білоруські активісти оприлюднили аудіозаписи, які нібито свідчать про підготовку вбивства Шеремета співробітниками Комітету держбезпеки Білорусі. Вони стверджують, що аудіозапис був зроблений 11 квітня 2012 року в кабінеті тодішнього голови КДБ Білорусі Вадима Зайцева.
  • Колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який поширив аудіозапис, заявив про готовність свідчити у справі про вбивство Шеремета Офісу генерального прокурора України.
  • Адвокати Антоненка і Кузьменко не виключили, що слідство може приписати їхнім підзахисним співпрацю з КДБ Білорусі.