На АЕС спростували фейк про аварію / Фото УНІАН

Міська рада Варашу Рівненської області повідомила про несанкціоноване втручання в роботу офіційного вебсайту, де сьогодні було розміщено фейкове повідомлення про аварію на АЕС.

Спростування фейку оприлюднене на сторінці міськради в Facebook.

"Сьогодні відбулося несанкціоноване втручання в роботу офіційного вебсайту Вараської міської ради, внаслідок чого на сайті розміщено недостовірну інформацію. Про подію повідомлено правоохоронні органи, які зараз встановлюють усі обставини події", - йдеться в повідомленні.

скріншот

Фейк про аварію на Рівненській АЕС

  • Раніше сьогодні на сайті міськради Вараша з'явилося повідомлення про нібито  надзвичайну ситуацію у зв'язку з аварією на атомній електростанції і початок евакуації у 30-кілометровій зоні біля АЕС.
  • Пізніше це повідомлення спростувала прес-служба станції. "У зв’язку із поширенням в Інтернеті дезінформації стосовно нештатної ситуації на Рівненській АЕС та евакуації мешканців міста-супутника, повідомляємо, що станом на 12:30 енергоблоки №№1, 2, 3 РАЕС працюють в штатному режимі та енергоблок №4 з 6 вересня перебуває у середньому планово-попереджувальному ремонті", – йдеться у повідомленні.