Ломаченко і Лопес зустрінуться на рингу в Лас-Вегасі / фото Top Rank

У ніч на 18 жовтня український боксер Василь Ломаченко, який володіє титулами WBC, WBO і WBA, проведе бій в рамках легкої ваги проти володаря поясу IBF Теофімо Лопеса. Вечір боксу пройде в Лас-Вегасі на арені MGM Grand.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію бою Ломаченко - Лопес.

Ломаченко - Лопес: де дивитися бій

Відео дня

Цей поєдинок вважається головною подією в легкому дивізіоні за останні роки. Переможець отримає всі титули та стане абсолютним чемпіоном світу. Цей статус - вкрай рідкісна подія в боксі. Проте, дану вершину вже вдалося підкорити у важкій вазі Олександру Усику. 

Труднощі організації

Ще до початку пандемії здавалося, що все йде за планом. Команди боксерів домовилися про проведення поєдинку в травні 2020 року в Нью-Йорку, а потім всі плани зламалися.

Пізніше команда Лопеса почала висувати нові умови, щоб підписати контракт. Американського боксера не влаштовував гонорар, який йому в підсумку підняли до 1,5 мільйона доларів, тоді як українець отримає 3,25 мільйона.

Ломаченко - Лопес: прогноз букмекерів

Василь Ломаченко

Українець може здатися не найдосвідченішим боксером в профі, якщо не знати, про кого йде мова, а дивитися тільки на його статистику. 14 перемог, з яких 10 - нокаутом, а також одна поразка. Але за спиною Ломаченка - величезна аматорська кар'єра і два Олімпійські золота - Пекіна-2008 і Лондона-2012.

Ломаченко завжди намагався проводити по 2-3 бої на рік, але пандемія внесла свої корективи. Це буде перша поява на рингу для українця у 2020-му році. Минулого разу Василь боксував у серпні 2019-го за три чемпіонські пояси проти Люка Кемпбелла в Лондоні та здобув перемогу одноголосним рішенням суддів. Відверто кажучи, британський опонент українця насилу вистояв до фінального гонгу.

Під час карантину Ломаченко перебував в Україні, встиг відкрити свій готель в Одеській області та постійно тренувався в очікуванні поєдинку.

Єдина поразка Василя сталася ще в березні 2014 року проти Орландо Салідо. Відтоді чемпіон здобув 13 поспіль перемог. Причому в основному це були головні зірки дивізіону - в плані рівня суперників у Ломаченка беззаперечна перевага.

Говорити про переваги Ломаченка можна дуже довго. Українець визнаний одним з найбільш майстровитих бійців сучасності та вміє на рингу практично все.

Ломаченко - Лопес: дуель поглядів

Теофімо Лопес

Лопес має перевагу в антропометрії - його зріст на 3 сантиметри вище, а в розмаху рук різниця становить 8 сантиметрів. Залишається питання, чи стане це козирем для американця проти одного з найкращих бійців сучасності.

У чемпіона світу за версією IBF чиста статистика в профі - 23-річний боксер здобув 15 перемог, з яких 12 - нокаутом. Саме на один вдалий удар однозначно розраховує Лопес у майбутньому поєдинку.

А ось рівень опозиції американця почав зростати тільки в останні пару років. Починав Лопес з маловідомих суперників, як і належить молодому бійцеві.

У минулому бою, який відбувся в грудні, Лопес зустрічався з Річардом Коммі та переміг ганця нокаутом вже в другому раунді. Це і добре, і погано для американця. Річ у тім, що за всю кар'єру Лопес провів всього один бій, який тривав всю дистанцію. Відсутність такої практики може виявитися вирішальним фактором.

Явні плюси Лопеса - потужний удар і той факт, що легка вага є рідною для Теофімо, а Ломаченко був змушений перейти в цей дивізіон заради нових викликів.

Слова перед боєм

Василь Ломаченко:

"Напевно, Лопеса у дворі не навчили, що за язиком потрібно стежити. Коли ти говориш такі речі, за них потрібно буде відповідати. Ти не можеш просто так взяти і щось сказати, обізвати людину просто тому, що він тобі не подобається. Спочатку я хочу виграти цей поєдинок. Але якщо у мене буде шанс зробити це неприємно, щоб він відчув і запам'ятав, то я обов'язково це зроблю".

Теофімо Лопес:

"Я знаю, що поб'ю Ломаченка, тому що впевнений у собі. Я молодий, у мене є сила, швидкість, боксерські навички. Я не тільки відмінний панчер - я збираюся бути максимально зібраним і розумним на рингу".

Вболівальників не буде

Бій проходитиме без глядачів на трибунах через пандемію коронавірусу. Організатори були змушені погодитися з такою умовою, щоб вечір боксу не зірвався. Бути присутніми в MGM Grand зможуть тільки близькі учасників поєдинку, але всі вони повинні будуть пройти тестування на коронавірус.