Організатори Ігор в Токіо могли підкупити членів Виконкому МОК перед голосуванням / tokyo2020.org

Голова японського олімпійського комітету Цунекадзу Такеда звинувачений французькими властями в корупції при виборі Токіо столицею літніх Олімпійських ігор 2020 року.

Звинувачення Такеді пред'явлено слідчими суддями Парижа, які розслідують підозрілий платіж у 2 млн євро, зроблений незадовго до виборів, повідомляє Sport24 з посиланням на джерела AFP.

Токіо в 2013 році отримало право провести Олімпіаду, перемігши у голосуванні Мадрид і Стамбул.

Відео дня

У грудні минулого року президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах офіційно попросив Сенегал у сприянні при розслідуванні фактів корупції в організації.

Слідчі вважають, що син екс-глави Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) і колись впливовий радник федерації з маркетингу Тато Массата Діак отримав у вигляді хабарі кілька мільйонів євро або за спонсорські контракти, або за просування Ріо і Токіо на виборах столиці Олімпіади 2016 та 2020 років.

Діак з грудня 2015 року перебуває у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу, однак сенегальска влада відмовляються видавати його Франції. Діак був довічно усунений IAAF з-за підозрою у вимаганні 5 млн доларів у Катару за право проведення в Досі чемпіонату світу з легкої атлетики 2017 року.