Збірна України / REUTERS

Виступи національних спортивних команд України на міжнародних змаганнях опинилися під загрозою через махінації спортивних чиновників.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Відзначається, що спортивні чиновники організували протиправну схему розкрадання бюджетних коштів при закупівлі медичних препаратів для спортсменів з різних збірних України.

Відео дня

"Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи держустанови "Управління збірних команд та проведення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення", яке знаходиться у сфері управління Міністерства молоді та спорту України, в порушення вимог законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медпрепарати на суму понад 8 мільйонів гривень", - йдеться в заяві СБУ.

В рамках відкритого за статтею 191 частина 5 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) кримінального провадження було задокументовано, що куплена продукція взагалі не відноситься до лікарських препаратів. Плюс частина препаратів, які були передані спортсменам, не пройшли контроль у Національному антидопінговому центрі.

Підозру у даній справі оголошено головному лікарю міністерства. На даний момент вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Крім того, СБУ встановлює всіх осіб, причетних до даної схеми.

"Через дії службових осіб державному бюджету України завдано збитків на більш ніж 8 мільйонів гривень і поставлено під загрозу виступи на міжнародних змаганнях національних команд у зв'язку з відсутністю допінг-контролю продукції", - підсумували в СБУ.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що президент Федерації велоспорту України, який образив чемпіонку, був звільнений зі своєї посади.