Чи є недоліки у Apple Watch Ultra?

Можливо, Apple Watch Ultra, а не iPhone, були захоплюючою новинкою, анонсованою під час заходу. Хоча новий смарт-годинник частково розроблявся елітними спортсменами та галузевими експертами, це не означає, що вони залишаться нішевим продуктом. Навпаки, звичайні користувачі, чиє знайомство з технологією відбулося лише через навчання у класі, швидше за все, захочуть отримати свій власний набір. А як щодо елітних спортсменів? Чи можна замінити Garmin Apple Watch Ultra? Як би ми не намагалися, ми просто не можемо зрозуміти, наскільки крутий новий наручний годинник Apple.

Обмеження Apple Watch Ultra

Незважаючи на великий скептицизм, Apple випустила нові Apple Watch Ultra, в яких реалізовано безліч розширених можливостей, призначених лише для професіоналів.

Крім того, час автономної роботи нового наручного годинника є найтривалішим серед усіх Apple Watch: до 36 годин у звичайному режимі і до 60 годин у режимі енергозбереження. У роботі не було б замінок, але така незалежність не шокує Garmin. Фірма вже написала у Твіттері свою реакцію на оголошення з Купертіно.

Відео дня

Новий годинник Garmin Enduro 2, який може працювати до 150 годин без підзарядки при активному використанні GPS і в цьому випадку його можна заряджати за допомогою сонячної батареї, здається чимось нездійсненним, особливо для користувачів Apple Watch.

Проте за оцінками Garmin, Enduro 2 можуть працювати протягом 34 днів (аналогічно Mi Band), якщо їх носити та використовувати як стандартний смарт-годинник. Чи Apple Watch Ultra кроком вниз за якістю в порівнянні з Garmin? Добре, оцінимо відмінності.

Apple Watch vs Garmin

Новий титановий годинник Apple Watch оснащений процесором W3 з двома ядрами. Якщо вірити твердженням Apple, новий розумний годинник буде оснащений оновленою версією GPS L1 і L5 для точного визначення місця розташування, а також постійно включеним альтиметром, датчиком насичення крові киснем, електрокардіограмою та акселерометром з виявленням падіння та аварії. Це означає, що, як і Apple Watch або будь-який iPhone 14, він зможе визначити, чи ви потрапили в аварію, і відправити сповіщення вашим контактам. За замовчуванням встановлено підключення LTE та 32 ГБ дискового простору.

Garmin Enduro 2 менш помітний, ніж його попередник, оскільки він нагадує Samsung Galaxy Watch Classic. Корпус виконаний з полімерного армованого волокна, безель також з титану. Внутрішній пристрій ідентичний Apple Watch, за винятком наявності сонячної батареї та підтримки технології SatlQ, що дозволяє користувачеві вибирати найбільш ефективний сигнал GPS. Цей годинник насправді є потужним комп'ютером, замаскованим під звичайний наручний годинник.

Крім того, підтримується власний платіжний сервіс Garmin Pay, а також датчик стресу, батарея тіла (рівень енергії користувача протягом дня; приголомшливо) та фітнес-вік. Чіпи Garmin є незаперечним доказом того, що Apple Watch Ultra безнадійно перевищено.

Кому слід купити Apple Watch Ultra?

Вихід Apple на ринок високоякісного годинника з Apple Watch Ultra виявився успішним. Однак у порівнянні з Garmin Enduro 2 час автономної роботи Apple Watch і відсутність ключових функцій роблять їх меншими суперниками. Хоча смарт-годинник можна використовувати з моніторами здоров'я, будь-який сучасний наручний годинник повинен виконувати ті ж завдання.

NextFork, наприклад, має вбудований дуже яскравий ліхтарик та провісник віртуальної гонки у додатку. За всім не встежиш, і Garmin, будучи старшою із двох компаній, має повне право висміювати Apple.

Проте Apple Watch Ultra – це фантастичний початок для компанії: раптово всі, хто хоче нові Apple Watch Ultra купити, купуватимуть їх, і ринок таких вузькоспеціалізованих продуктів зростатиме. Коли Apple Watch Ultra будуть випущені через кілька років, вони, безсумнівно, стануть найбільш затребуваним спортивним годинником, за умови, що Apple продовжить покращувати свій годинник, не обмежуючись тими ж характеристиками.