Як увімкнути спалах під час дзвінків та сповіщень: працює на iPhone та Android / ua.depositphotos.com

Сьогодні роль мобільного телефону у житті людини складно переоцінити. Ці компактні прилади допомагають залишатися на зв'язку з нашими рідними, близькими і колегами, отримувати важливі повідомлення і робити багато іншого.

Але що робити, якщо ви перебуваєте в шумному місці або у вас стоїть беззвучний режим? Як дізнатися, що хтось дзвонить чи прийшло нове сповіщення? В цьому випадку вам може допомогти спалах на смартфоні, який буде блимати при вхідних дзвінках або сповіщеннях. Мало того, що це вкрай корисна функція, так вона ще й практично не витрачає батарею.

Як на айфоні увімкнути спалах при дзвінку

У пристроях на базі операційної системи iOS індикація викликів спалахом з'явилася ще в 2011 році. Ця функція є частиною системи і працює не тільки для дзвінків, але й для всіх вхідних повідомлень, зокрема WhatsApp, Telegram та інших месенджерів.

Відео дня
  • Заходимо в "Параметри" → "Загальні" → "Спеціальні можливості" → "Аудіовізуалізація" (або "Слух" в застарілих версіях iOS).
  • Клацаємо на "Спалах для оповісток" і переводимо повзунок в стан активного. А якщо знадобиться прибрати миготіння – повертаємо цей повзунок назад.
  • Там же можна активувати опцію "Спалах у режимі тиші". Якщо цей пункт активований, LED-спалах буде блимати виключно в тому випадку, якщо перемикач дзвінка на бічній межі iPhone знаходиться в безшумному режимі.

Скріншот

У підсумку, після включення функції "Спалах для оповісток"" при отриманні вхідного дзвінка або повідомлення на айфоні світлодіодний спалах почне блимати. Якщо функція не працює (на старих пристроях), спробуйте перезавантажити пристрій.

І головне, не забудьте переконатися, що ви поклали телефон екраном вниз, щоб побачити функцію в дії.

Спалах при дзвінку на Android

У більшості сучасних пристроїв на базі Android відповідна фіча також реалізована на системному рівні. Ось що потрібно зробити:

  • заходимо в "Налаштування" → "Системні додатки" → "Телефон" → "Вхідні виклики"
  • У цьому розділі активуємо повзунок "Повідомлення спалахом" або "Спалах під час виклику".

Скріншот

Після включення цієї опції, спалах на смартфоні буде блимати при вхідних дзвінках або повідомленнях, щоб повідомити вас про них. Зверніть увагу, що деякі пристрої Android можуть мати дещо інший шлях для активації цієї опції.

Якщо у вашому Android-смартфоні функція миготіння чомусь не реалізована, не біда – її так само легко можна активувати за допомогою спеціальних програм.

Ми часто ділимося лайфхками на тему, як полегшити роботу з iPhone та Android-пристроями. Наприклад, як прискорити роботу смартфона і як відкалібрувати сенсор, щоб екран телефону став більш чуйним.

Але і від взаємодії з ПК теж можна отримати велике задоволення якщо знати, як можна автоматизувати окремі процесори та "прокачати" свій браузер. Раніше УНІАН відібрав п'ятірку корисних доповнень для Google Chrome та інших популярних браузерів.

Вас також можуть зацікавити новини: