5 корисних розширень для Chrome, які полегшать пошук в інтернеті / джерело: The Verge

Ми часто ділимося лайфхками, як полегшити роботу з iPhone та Android-пристроями. Наприклад, як пришвидшити роботу старенького телефона і чому ПО смартфону потрібно постійно оновлювати.

Але і від взаємодії з ПК теж можна отримати велике задоволення якщо знати, як можна автоматизувати окремі процесори та "прокачати" свій браузер. З такого приводу УНІАН відібрав п'ятірку корисних доповнень для Google Chrome й деяких інших популярних браузерів.

Darkreader

За допомогою простого розширення для Chrome ви можете активувати темну тему на будь-якому інтернет-порталі на свій розсуд. Але якщо ви надаєте перевагу читати умовний УНІАН з класичною світлою темою, то це теж не складе проблеми – розширення дозволяє налаштовувати зовнішній вигляд кожного сайту індивідуально.

Відео дня

Наприклад, ви можете встановити рівень контрастності та яскравості, зручний для вас, або змінити відтінок сірого.

Скріншот

Return YouTube Dislike

Ще кілька років тому YouTube остаточно відключив лічильник дизлайків під відео, від чого користувачі були, м'яко кажучи, не в захваті. Воно і зрозуміло – раніше за кількістю "пальців вниз" легко було визначати фейки та клікбейти.

Дане доповнення повертає можливість бачити дизлайкі на платформі. Це дуже зручно, особливо якщо ви шукаєте надійний посібник, наприклад, по перепрошивці Android-смартфона. Завдяки відображенню загальної кількості лайків і дизлайків, можна швидко зрозуміти, чи варто переглядати дане відео.

Скріншот

Генератор QR-коду

Корисна штука, за допомогою якої можна не тільки створювати, але і сканувати вже існуючі QR-коди. Це особливо зручно в тих випадках, якщо не хочеться діставати смартфон, але потрібно швидко перейти за посиланням.

При цьому для сканування QR-коду не обов'язково вишукувати іконку розширення в браузері – досить клацнути по необхідному скріншоту з QR-кодом, після чого викликати контекстне меню і вибрати опцію "Scan QR".

Скріншот

Buster: Captcha Solver for Humans

Останнім часом все більше сервісів вимагають "перевірки на людяність" шляхом вирішення різних капч (captcha). Іноді це дійсно доречно, але в більшості випадків це тільки дратує, заважає, і часом, взагалі, простіше закрити такий сайт.

За допомогою цього помічника квести з пошуку машин та гідрантів можна пройти автоматично, в тому числі й звукові. Це доповнення доступне для великої трійки браузерів: Chrome, Firefox і Microsoft Edge.

Скріншот

DeepL Перекладач

Дуже корисний інструмент для всіх, хто вивчає мови або регулярно "серфить" на іноземних ресурсах. З його допомогою можна миттєво переводити фрагменти при читанні – досить просто виділити цікавий фрагмент, і розширення видасть переклад в потрібному контексті.

Крім того, за допомогою Deepl Перекладач також можна набрати текст своєю мовою і миттєво перевести його на іншу. Всього користувачам доступно 26 мов.

Раніше УНІАН розповідав, як очистити Telegram від "сміття" і звільнити місце на смартфоні. Попри всі свої плюси, у цього месенджера є дивовижний талант засмічувати простір. Схожим чином можна скинути зайвий "баласт" в інших месенджерах, наприклад WhatsApp.

Також ділилися важливими нюансами щодо зберігання старого телефону, яким ви більше не користуєтеся. Оскільки далеко не завжди власники чинять розумно, складуючи їх в шафі або коробці. 

Вас також можуть зацікавити новини: