Як відкалібрувати сенсор на Андроїд: це справа на пару хвилин / фото REUTERS

Якщо ваш пристрій почав погано реагувати на команди дотику пальцями або стилусом, то, можливо, вам потрібно провести калібрування сенсора екрана. Така ситуація не рідкість, особливо якщо ваш смартфон або планшет вже кілька разів падав або потрапив під воду.

Калібрування сенсора екрана саме по собі є важливою процедурою, але її результат залежить від якості тачскрін. Додаткове налаштування допоможе "вичавити" максимум з екраном вашого смартфона, але не варто чекати, що він стане як новий. Проте, зайвою ця процедура точно не буде.

Як відкалібрувати сенсор на Android

На більшості пристроїв на базі ОС Android можна відкалібрувати сенсор штатними засобами. Для цього дотримуйтесь цих інструкцій:

Відео дня
  • Знайдіть на своєму пристрої "Налаштування".
  • У меню "Налаштування" перейдіть до розділу "Дисплей".
  • У розділі "Дисплей" знайдіть опцію "Сенсорна панель" або "Тачскрін".
  • У цьому розділі ви можете знайти опцію "Калібрування сенсорної панелі" або "Калібрування тачскріна".

Дана процедура передбачає послідовні натискання на точки в різних частинах дисплея. Завдання користувача – натискати на точки максимально точно, щоб телефон міг запам'ятати правильні настройки.

Після завершення калібрування сенсора, рекомендується перезавантажити пристрій. Якщо ви все зробили правильно, то сенсор вашого пристрою повинен запрацювати більш точно і надійно.

Калібрування екрана сторонніми додатками

Втім, в деяких моделях немає стандартної опції калібрування. Розв'язання проблеми будуть спеціальні додатки на кшталт Touchscreen Calibration і Touchscreen Repair.

Вирішуючи одну і ту ж задачу, обидва додатки по-різному підходять до її виконання.

Touchscreen Calibration пропонує калібрування сенсора, що виконується декількома діями, такими як натискання, утримання, свайп і зведення. Додаток вибирає оптимальні параметри для кожного варіанту.

Скріншот

Touchscreen Repair, своєю чергою, виконує калібрування тачскріна по-іншому. Тут досить кілька разів натиснути на екран в різних областях.

Скріншот

Після всіх цих процедур сенсор (тачскрін) за відчуттями повинен стати більш відгучним – тільки не забудьте перезавантажити смартфон. Однак якщо вищеописані методи калібрування екрана не допомогли, то пристрій краще віднести в сервіс-центр.

Ми часто ділимося лайфхками, як полегшити роботу з iPhone та Android-пристроями. Наприклад, як пришвидшити роботу старенького телефона і чому ПО смартфону потрібно постійно оновлювати.

Але і від взаємодії з ПК теж можна отримати велике задоволення якщо знати, як можна автоматизувати окремі процесори та "прокачати" свій браузер. Раніше УНІАН відібрав п'ятірку корисних доповнень для Google Chrome та інших популярних браузерів.

Вас також можуть зацікавити новини: