На Тернопільщині у Збаразькому замку відзначили 75-річчя підрозділу пожежної охорони Збаразького району.

Відео дня

Як повідомили УНІАН, під час цих заходів також склали присягу рятувальники, які вступили до лав пожежно-рятувальної служби. Привітав їх зі святом голова ТОДА Степан Барна.

«Наша спільна робота впродовж останніх чотирьох років свідчить про зміну обличчя служби цивільного захисту й, зокрема, обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. Для нас це надзвичайно важливо. Бо робота рятувальників – це тисячі небезпечних викликів, сотні врятованих життів та збережене майно. Я дякую вам за це», – звернувся Барна до рятувальників.

Він додав, що реформа децентралізація дозволила відкрити дві місцеві пожежні команди у Збаразькому районі. Загалом в області їх 40 (25 пожежних станцій створили в ОТГ).

«Системні зміни впродовж останніх трьох років дозволяють говорити про технічне переоснащення служби цивільного захисту: рятувальники отримали вісім нових сучасних автомобілів, нове екіпірування та обладнання. Наша політика й надалі буде спрямована на продовження цих кроків й на підтримку цивільного захисту», – підкреслив Барна.