Як вмістити всі речі в ручну поклажу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експерти з подорожей з Wild Packs розповіли про тришарову систему збору валізи, яка допоможе пасажирам заощадити на оплаті багажу, вмістивши всі свої речі в ручну поклажу.

Як пише The Sun, складання речей шарами не тільки забезпечить більше місця у валізі, але і знизить ймовірність утворення складок на одязі.

Також розміщення речей шарами допоможе рівномірно розподілити вагу у валізі та запобігти її перекидання, захищаючи від пошкоджень крихкі речі, такі як намиста, сережки та інші аксесуари.

Відео дня

Нижній шар: взуття, косметичка, електроніка

Насамперед слід упакувати взуття на саме дно валізи, біля коліс. Якщо набити черевики шкарпетками, можна максимально звільнити місце для інших речей. Це також допоможе зберегти форму взуття, оскільки в іншому випадку воно може бути пом'яте іншими шарами одягу.

Косметика також повинна бути поміщена на дно валізи, а туалетні приналежності – в надійному водонепроникному пакеті на блискавці, щоб уникнути розливів, які можуть зіпсувати вміст валізи. Рідини і гелі при цьому повинні бути упаковані в окремий непромокальний пакет і розміщені у верхній частині валізи.

Деякі електронні пристрої, такі як зарядні пристрої для телефонів, також можуть знаходитись у нижній частині валізи разом із взуттям та туалетно-косметичними засобами.

Розподіл важких предметів по дну валізи допоможе відцентрувати вагу і запобігти її перекиданню.

Середній шар: джинси, светри, футболки, шорти, аксесуари, спідня білизна, шкарпетки

Скручування одягу "ролами" замість складання займе менше місця і зменшить ймовірність утворення складок.

Також корисним лайфхаком буде заповнення порожніх просторів і щілин спідньою білизною, шкарпетками та іншими аксесуарами. Упаковка аксесуарів у ці проміжки між одягом також зменшує ризик їх поломки під час подорожі.

Верхній шар: костюми, сукні, куртки, рушники, рідини, гелі

Акуратно складіть костюми, сукні та куртки, щоб вони не пом'ялися, і покладіть їх зверху, обережно, щоб не засунути їх всередину валізи та уникнути складок.

Деякі туалетно-косметичні засоби, які легко розливаються, такі як рідини та гелі для душу, слід помістити в окремий водонепроникний пакет на блискавці у верхній частині валізи, щоб захистити їх від стискання після закриття валізи.

На самий верх валізи можна укласти піджаки від костюмів, поверх вже упакованого одягу, при необхідності склавши рукава, щоб уникнути складок.

Туди ж можна покласти пляжні рушники.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти перерахували 25 популярних лайфхаків для туристів, щоб заощадити на відпочинку.

У свою чергу туристичний експерт із США Коллін Келлі, що веде шоу про сімейні подорожі, дала кілька корисних порад батькам, які вирушають у поїздку з дітьми.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.