Маленькі українські мандрівники здійснили навколосвітню подорож / Скріншот з відео, УНІАН

Українець Павло Феднов разом з 8-річною донькою Вікторією і 7-річним сином Андрієм відвідали 100 країн за 88 днів і встановили національний рекорд.

Читайте такожПідйом на Говерлу: як підкорити найвищу точку України

Оголошення національного рекорду "Найкоротший термін здійснення кругосвітньої подорожі - відвідання 100 країн за 88 днів" і вручення диплома про досягнення рекорду відбулось під час прес-конференції в УНІАН.

Сім'я почала свою навколосвітню подорож 25 травня в рамках міжнародного проекту "Mission365" і за 88 днів зробила 94 авіаперельоти, провела в небі понад 230 годин, подолала відстань у більш як 140 тис. км і відвідала 100 країн світу.

"Первинний маршрут був побудований протягом двох днів ... Ми рухалися наміченим шляхом. Іноді з вини авіаперевізників скасовувалися перельоти, і ми були змушені змінювати наш маршрут. На шляху траплялися проблеми - члена нашої команди, так скажімо "технічну" людину, яка по черзі зі мною сідала за кермо нашого мікроавтобуса, в Албанії збила машина, коли ми гуляли. Нам довелося переглянути маршрут, поміняти логістику, відмовитися від відвідання таких країн як Андорра, тому що туди можна дістатися лише на автомобілі. Були у нас складні умови, але ми їх витримали ... ", - зазначив Павло Феднов.

Він розповів, що спочатку сім'я відвідала країни Європи, потім Північної Америки, Карибського басейну, а також Центральної та Південної Америки. Потім вони вирушили до Азії, а після до Австралії й Нової Зеландії. В Азії мандрівники не були лише в Бутані, але планують поїхати туди на наступному етапі подорожі. Після цього сім'я відвідала країни Близького Сходу і Африки, а потім повернулася в Україну.

"Спочатку ми не планували вкластися в цю цифру - 88 днів. Наша основна мета - протягом одного календарного року відвідати всі суверенні держави світу - члени ООН. Діти хочуть стати першими дітьми в світі, які побували в усіх країнах, незалежно від того, буде це рік або більший термін", - додав батько сімейства.

За словами Феднова, найскладнішим місцем для відвідання став Ла-Пас (Болівія), де відразу після прильоту вся сім'я відчула себе погано через високогірське розташування.

Віка розповіла, що найбільше її вразила краса Нової Зеландії, але не сподобалося в Болівії, а Андрію найбільше сподобалося в Ісландії, але не сподобалося в Албанії.

Він також розповів, що важко було і його дружині, яка переживала і ще з двома дочками чекала рідних вдома, адже часто з Павлом і дітьми не було зв'язку багато годин, крім того, під час подорожі Віка і Андрій кілька разів хворіли.

Мандрівник додав, що їхня мета, відвідання 193 країн за рік, ніяк не завадить навчанню дітей, адже вони перейшли на екстернатну форму навчання, де потрібно лише раз на півріччя відвідувати школу для перевірки знань і складання іспитів.

"У мене є досвід, яким мало хто може похвалитися - провести 100 днів зі своїми дітьми від світанку до заходу сонця ... Це їхня перемога, їхня праця. Я всього лише був інструментом здійснення мрії Вікі й Андрія", - резюмував батько.

Після прес-конференції представники Національного реєстру рекордів вручили родині мандрівників диплом, а також побажали удачі в майбутніх мандрівках і досягнення світового рекорду.