Журналісти в новому аеропорту Пекіна після церемонії відкриття / REUTERS

У Китаї відбулась церемонія відкриття нового міжнародного аеропорту Дасін, який називають одним із найбільших у світі.

Зазначається, що проект на 63 млрд доларів завершили менше, ніж за 5 років, повідомляє Економічна правда з посиланням на Reuters.

Аеропорт у формі фенікса розташований на півдні Пекіна та допоможе полегшити тиск на існуючий міжнародний аеропорт Capital на північному сході китайської столиці, де обмеження пропускної спроможності часто спричиняє затримку рейсів.

Читайте такожУ британських аеропортах можуть зняти обмеження на перевезення рідин

Новий аеропорт має 4 злітно-посадочні смуги. За прогнозами, до 2025 року пропускна здатність Дасіна повинна становити 72 мільйони пасажирів на рік, а в перспективі - 100 мільйонів пасажирів на рік.

Основними авіакомпаніями Дасін стануть China Southern Airlines і China Eastern Airlines. Крім того, свої маршрути в новий аеропорт намір перевести ще 50 іноземних авіакомпаній.

Першими аеропортом скористалися пасажири рейсів авіакомпаній China Southern Airlines і China Eastern Airlines в Гуанчжоу і Шанхай відповідно, повідомляє ТСН з посиланням на China Xinhua News.

Зазначається, що будівля аеропорту є унікальною, адже не має жодного структурного шва, а площа її даху дорівнює 25 футбольним полям.

Відео: New China TV

Нагадаємо, минулого року в Стамбулі відкрився новий аеропорт, будівництво якого тривало 10 років, і в майбутньому стане найбільшим у світі.