Вінничани мистецькі акції з нагоди 198-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка цьогоріч вирішили провести з користю для справи.

Як повідомила на прес-конференції для місцевих ЗМІ директор Департаменту культури Вінницької міської ради Ірина Френкель, найбільш значимим тематичним заходом стане загальноміська благодійна мистецька акція “Шевченко — для усіх століть”. Дійство відбудеться 12 березня у концертній залі Вінницької обласної філармонії “Плеяда”.

В рамках акції відбудеться літературно-мистецьке свято за участі переможців загальноміського конкурсу читців, творчих колективів шкіл естетичного виховання, міського палацу мистецтв і Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича.
Також у концертній програмі візьме участь міський камерний хор “Вінниця” та сольні виконавці.

Відео дня

Проте цьогорічною особливістю свята стане громадська акція зі збору кошті на облаштування території для встановлення пам'ятника Тарасу Шевченку у місті.

Як повідомив  виконавчий директор Благодійного фонду “Подільська громада” Андрій Дручинський, Фонд як організатор наразі надрукував 400 квитків, - 200  по 20 гривень для студентів та пересічних громадян і 200, які коштують по 1000 гривень. Їх запропонують придбати депутатам міської та обласної рад, а також підприємствам- юридичним особам. Як повідомив А. Дручинський, наразі вже роздали 150 квитків. Хто зголоситься посприяти створенню пам’ятника Кобзареві обіцяли поінформувати на сайті Благодійного фонду “Подільська громада”. І не лише за участю в цій акції, а й упродовж всієї компанії зі збору коштів.

Наразі, за словами Андрія Дручинського, на рахунку вже понад 80 тисяч гривень, котрі вінничинани перерахували на спорудження пам'ятника. 55 тисяч — пожертва родини міського голови Володимира Гройсмана.