Оксана Неживенко - голова Молодіжного крила ГО "Вінничани у Києві", член МГО "Україна-Польща-Німеччина", радник Голови Вінницької обласної Ради, представник громадської молодіжної організації Чечельницького району здійснила поїздку до Кенії, познайомилась із адміністративно-територіальною структурою країни та соціальною інфраструктурою другого за величиною міста Момбаса, який є центром Прибережної провінції.

Досвід про міжнародні проекти соціальної дії було здобуто під час Міжнародної освітньої поїздки до Кенії у рамках участі в програмі Британської Ради "Активні громадяни" протягом 19-25 лютого 2012 року. Серед країн-представників були Великобританія, Боснія і Герцоговина, Україна, Індія, Пакистан, Ефіопія та Кенія.

Оксана Неживенко розповідає, що найбільше її зацікавило, як живеться молодим людям в Кенії. Школи там з невеликою кількістю учнів, проте у навчальному процесі активне місце посідає вивчення англійської мови. Також надзвичайно високої уваги приділяється екозберігаючим програмам, зокрема мова йде про поновлення популяції мангрових дерев.

Відео дня

Згідно із спостереженнями представників програми Британської Ради, в країні вкрай низький рівень розвитку громад, а діти по закінченні школи не бажають йти працювати.

До слова сказати, в програмі мали змогу взяти участь представники будь-якої молодіжної організації з Вінниччини. Проте головною умовою було вільне володіння англійською мовою, оскільки поїздка здійснювалася без перекладача. З Вінниччини у поїздці участь взяли троє молодих людей, вони 15 березня відвідають столичну конференцію, на якій підбиватимуться підсумки поїздки до Кенії.

За словами Оксани Неживенко, цей проект неодноразової дії, і доводячи власним прикладом, що для активних хлопців та дівчат немає нічого неможливого, вона закликала вінницьку молодь не бути байдужою та брати участь в різного роду заходах та освітніх поїздках.