15 березня на базі ТРЦ «Мегамолл» стартував загальноміський міжвузівський фестиваль «Вінницька студентська весна», який проходить за підтримки міського голови Володимира Гройсмана.

Нагадаємо, що протягом місяця, до 15-го квітня, команди вінницьких вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації демонструватимуть свої таланти та вміння у 6-и категоріях: КВН, вокал, хореографія, спорт, видовищна програма, захист соціального проекту.

На першому етапі представники 9 команд змагалися у боулігу, більярді і настільному тенісі. Окремо боролися хлопці та дівчата. Найбільше юнакам і дівчатам сподобалися змагання з боулінгу, які вони викликали бурхливі емоції вболівальників, особливо дівчат.

Відео дня

Гравців радувало, що у боулінг можна було пограти безкоштовно, а не за 120–180 гривень на годину (за доріжку залежно від часу та дня тижня), як платять звичайні відвідувачі. Хоча деякі команди підійшли до змагань відповідально, не вважаючи їх звичайною розвагою.

Наприклад, у Вінницькому національному медичному університеті сформували збірну, яка складалася з півсотні студентів.  Причому заздалегідь було визначивши, хто представлятиме медиків у різних видах програми протягом всього фесту. 

Поруч зі студентами кидали кулі і відомі вінничани, які входили до оргкомітету змагань. Наприклад, гравці телевізійної команди КВН «Вінницькі Перці». А голові міського спорткомітету Сергію Краєвському (майстру спорту з боксу) під бурхливі оплески вдалося вибити страйк (одним ударом – всі кеглі).

Керівник команди КВН «Вінницькі Перці» Олександр Теренчук судив змагання з боулінгу. Він звернув увагу, що кваліфікованих боулерів на «Студентській весні» можна було порахувати на пальцях.

– Сьогодні лише 3–4 учасники вибили страйки, – звернув увагу Олександр Теренчук. – Тому зрозуміло, що переважна більшість студентів дебютувала у боулінзі, чи не вперше спробувавши свої сили у цьому виді спорту. А ось серед більярдистів і тенісистів кваліфікованих гравців було чимало. Вони навіть приносили власний перевірений інвентар.