ООС на Донбасі стартувала 30 квітня / фото mil.gov.ua

Командувач Об’єднаних сил на Донбасі Сергій Наєв заявляє, що загострення боїв на Донбасі не буде у зв’язку із початком операції ООС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу в Краматорську.

«Знаю, що жителі Донбасу по обидві сторони лінії зіткнення більш за все побоюються активізації бойових дій. Ми розуміємо це, саме тому хочу наголосити – ми не прогнозуємо загострення бойових дій у зв’язку з початком операції Об’єднаних сил», - зазначив він.

Відео дня

За словами командувача, операція Об’єднаних сил спрямована на встановлення миру, ліквідацію будь-яких розділювальних ліній та штучних бар’єрів, які нині розділяють громадян України та цілі родини.

Читайте такожВолонтер розповів про зміни на Донбасі після початку операції Об'єднаних сил

«Ми прийшли не для того, щоб роздмухувати конфлікт, а для того, щоб прискорити його завершення», - наголосив Наєв.

Довідка УНІАН. 30 квітня президент України Петро Порошенко підписав указ про завершення Антитерористичної операції та наказ про початок операції Об’єднаних сил, яка стартувала з 14.00 30 квітня.

Глава держави заявив, що у разі переходу РФ до широкомасштабного наступу на Донбасі, відповідальність за відсіч агресії в першу чергу лягає на командувача Об’єднаних сил.

За словами президента, АТО може бути відновлена у будь-який час у разі виникнення терористичних загроз на звільнених територіях.