REUTERS

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил терористи 10 разів обстріляли позиції українських підрозділів, вісім разів застосувавши заборонену зброю.

Як повідомляє прес-центр ООС, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід окупанти з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь поблизу Лебединського. В районі Авдіївки українські позиції потрапили під вогонь з мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік Пісків терористи обстріляли українських військових з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі Талаківки бойовики застосували станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. З автоматичних станкових гранатометів були обстріляні українські позиції біля Павлополя, а з протитанкового ракетного комплексу та станкових протитанкових гранатометів – поблизу Новоселівки Другої.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ з артилерійських систем калібру 152 мм був обстріляний взводний опорний пункт підрозділу Об'єднаних сил у районі Новотошківського.

Відео дня

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

За даними розвідки, минулої доби вогнем у відповідь українські військові знищили чотирьох окупантів, двоє – були поранені. Також була знищена одна одиниця військової техніки російсько-окупаційних військ.

Від початку поточної доби обстрілів позицій українських військ не зафіксовано.