Сьогодні бойовики на Донбасі сім разів порушили режим тиші / фото facebook.com/Стас Кухарчук

Від початку сьогоднішньої доби в районі проведення операції Об'єднаних сил станом на 12.00 зафіксовано сім збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ, шість з них сталося на Луганському напрямку.

Читайте такожОкупанти з гранатомета обстріляли житловий район Золотого-4 (фото)

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник.

Відео дня

За його словами, окупанти активно застосовують міномети калібрів, заборонених Мінськими домовленостями, а також ствольну артилерію.

Зокрема, на Луганському напрямку під вогонь чотири рази потрапляли позиції українських військ біля Новолуганського.

"Починаючи з ночі і до ранку окупанти встигли витратити 38 артилерійських снарядів калібру 122 мм, два десятки мін 120-мм та більше сорока боєприпасів 82-мм калібрів. Вогонь противник вів з напрямку населених пунктів Доломітне, Гольмівський та Байрак. Також російсько-окупаційні війська випустили сім мін калібру 82 мм в бік оборонців Зайцевого", - сказав Мотузяник.

На Донецькому напрямку противник здійснив один обстріл, це сталося в районі населеного пункту Гранітне, де окупанти витратили п’ять мін калібру 120 мм.

"Переважна більшість зі згаданих збройних провокацій противника не залишилися без належного реагування з боку наших захисників, які вели активні оборонні дії та відкривали вогонь у відповідь з чергових вогневих засобів. При цьому міномети і артилерію військовослужбовці Об’єднаних сил не застосовували", - наголосив речник.

Також він повідомив, що бойових втрат у лавах української армії впродовж поточної доби не обліковано.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби, 28 червня, бойовики на Донбасі здійснили 32 обстріли позицій українських військових. Із них 16 разів окупанти застосували заборонені Мінськими угодами артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 та 82 мм. Також бойовики відкривали вогонь по українських захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За минулу добу втрат серед українських військовослужбовців немає.

За даними розвідки, 28 червня трьох окупантів знищено та ще трьох поранено.