Зруйноване село Широкине у Донецькій області залишається повністю замінованим російськими окупантами.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил у Facebook.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі бойовики з гранатометів обстріляли позиції ООС біля сіл Широкине і Піски

Зазначається, що село Широкине, розташоване за 15 км на схід від Маріуполя, є найбільш зруйнованим населеним пунктом російсько-української війни. Раніше у селі налічувалося близько 700 будинків та понад 1,8 тис місцевих жителів, але вони були змушені покинути цей населений пункт через обстріли російських військ та їхніх найманців.

Широкине було звільнено українськими військами від противника у 2016 році. Позиції російсько-окупаційних військ нині проходять за кількасот метрів від крайніх будинків села.

«Село повністю заміноване російськими окупантами, подекуди ще досі на подвір'ях колишніх мешканців лежать нерозірвані снаряди і міни. Всередину житлових будинків заходити суворо заборонено: не виключено, що там ворогом залишені мінно-вибухові пастки. Можна спокійно переміщуватися лише по асфальтованій дорозі та окремих місцях, де точно ми знаємо, що немає ніякої небезпеки», ‒ розповідає морський піхотинець Данило, який обороняє підступи до околиць окупованого села Саханка.

Наголошується, що на даний час українські морські піхотинці надійно тримають оборону на лінії зіткнення.

«Ворог останнім часом знову активізувався, не зважаючи на введення «режиму тиші». Переважно ввечері веде по позиціях ОС провокативний вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів. Ми вогонь у відповідь не відкриваємо. Але як тільки буде загроза життю морських піхотинців,…відповідь буде миттєвою та жорсткою», ‒ додали в штабі.