На КПВВ «Станиця Луганська» функціонує соціальний автобус / www.osce.org

На час ремонту зруйнованого автомобільного мосту в Станиці Луганській побудують тимчасовий обхідний міст.

Як йдеться в повідомленні Луганської облдержадміністрації у Facebook, про це на прес-конференції в Сєвєродонецьку заявив голова Луганської ОДА – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Він зазначив, що наразі проекту ремонту мосту через Сіверський Донець ще немає, але його розробка триває.

Відео дня

Комарницький наголосив, що для зручності громадян на час ремонту планують побудувати тимчасовий обхідний міст.

Читайте такожУ КПВВ "Станиця Луганська" введено скорочений режим роботи

За його словами, наразі на КПВВ «Станиця Луганська» функціонує соціальний автобус, який перевозить людей на відрізку довжиною 800 метрів, розширено майданчики для перебування людей та розвороту транспортного засобу.

Крім того, очільник Луганської ОДА додав, що вже завтра людей на цій ділянці почне розвозити й електромобіль на вісім місць, наданий ООН.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської розпочалось 26 червня і завершилось 30 червня. Розведення сил фіксували представники Моніторингової місії ОБСЄ.

8 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

Читайте такожВ СБУ пояснили, чому не затримали нахабних представників ОРЛО біля Станиці Луганської

16 липня заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко заявив, що під час зустрічі радників лідерів «нормандської четвірки» представник РФ Владислав Сурков зобов’язався «вплинути» на бойовиків щодо демонтажу фортифікаційних укріплень для відновлення мосту в Станиці Луганській.

18 липня представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення щодо ліквідації фортифікаційних споруд в районі мосту в Станиці Луганській та його відбудови.

23 липня було створено робочу групу з відновлення мосту, до її складу увійшли представники Мінінфраструктури, "Укравтодору", Міноборони, МінТОТ, Мінрегіонрозвитку, Держприкордонслужби, Луганської ВЦА, проектних та експертних організацій.

29 липня урядова робоча група узгодила параметри плану-графіку робіт з відновлення мосту.

31 липня у Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовилися з 1 серпня розпочати розмінування територій, прилеглих до мосту у Станиці Луганській.

1 серпня українські сапери розпочали розмінування територій, прилеглих до зруйнованого мосту в Станиці Луганській.