Бойовики не пускають українських саперів на інший бік зруйнованого мосту / фото facebook.com/ato.news

Бойовики угруповання «ЛНР» не пускають саперів Державної служби з надзвичайних ситуацій України на інший бік зруйнованого мосту в Станиці Луганській для розмінування прилеглої території.

Про це «Новинам Донбасу» повідомили в прес-службі Станично-Луганської районної державної адміністрації.

Читайте такожУкраїнські сапери готуються до розмінування територій біля мосту в Станиці Луганській

Сьогодні Станично-Луганська РДА опублікувала відео, на якому спостерігач ОБСЄ передав представнику української сторони СЦКК, що члени незаконних збройних формувань не дозволять проводити роботи на тій стороні мосту.

У прес-службі райдержадміністрації підкреслили, що провести розмінування на іншій стороні моста повинні саме українські сапери.

«Якщо навіть з боку бойовиків так звані сапери проведуть роботи, то хто буде нести відповідальність, якщо щось трапиться?» — пояснили в РДА.

Там зазначили, що роботи з реконструкції мосту будуть проводити українські будівельники і за їх безпеку повинні відповідати українські сапери.

У Станично-Луганській РДА додали, що питання доступу саперів ДСНС України на іншу сторону буде піднято представником України в Тристоронній контактній групі Леонідом Кучмою. Також сьогодні на КПВВ «Станиця Луганська» приїжджав губернатор Луганської області Віталій Комарницький. Він також має намір підняти питання доступу саперів на своєму рівні, розповіли у прес-службі райдержадміністрації.

Сьогодні вранці сапери ДСНС України приступили до розмінування території, прилеглої до мосту в районі пункту пропуску «Станиця Луганська».

Домовленість про відновлення мосту в Станиці Луганській, розташованому на лінії зіткнення, була досягнута під час засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі. Зокрема, сторонам вдалося погодити дорожню карту відновлення мосту, і вже з 1 серпня було вирішено розпочати в цьому районі розмінування як попередній етап ремонтних робіт.