Лайчак оцінив процес перемовин щодо Донбасу / фото УНІАН

Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ і з європейських питань Словацької Республіки Мирослав Лайчак вважає, що ситуація з наступними ділянками розведення сил і засобів на Донбасі проясниться після зустрічі «нормандської четвірки» 9 грудня в Парижі.

Читайте такожБойовики на Донеччині обстріляли українських військових з гранатометів

Про це він повідомив журналістам у Станиці Луганській.

Відео дня

Відповідаючи на питання з приводу наступних ділянок розведення сил і засобів на Донбасі, Лайчак сказав: «тривають переговори в рамках Тристоронньої контактної групи, ми повністю це підтримуємо. Я не хочу зараз говорити, що у нас вийде, але є гарний тренд, гарна тенденція і набагато конструктивніша атмосфера».

«Є переговори, є плани... давайте дочекаємося 9 числа (грудня) і тоді знатимемо точніше», - додав він, не конкретизуючи, які саме ділянки на лінії зіткнення на Донбасі обговорюються для подальшого відведення військ.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил у районі Станиці Луганської відбулося в червні, поблизу Золотого - наприкінці жовтня. 9 листопада розпочалося, а 11 листопада було завершено розведення сил і засобів у районі Богданівки і Петровського.

Розведення сил і засобів на трьох ділянках на лінії розмежування було однією з умов для проведення зустрічі лідерів країн «нормандського формату».

Зустріч лідерів України, Німеччини, Франції й РФ заплановано 9 грудня в Парижі.