Дмитро мав на ухвалення рішення лише 3 секунди / скріншот

Льотчик винищувача Дмитро Шкаревський тримав небо над Україною, але під час чергової ворожої атаки його підбили. Він катапультувався, лише упевнившись, що під його охопленим полум'ям літаком немає житлових будинків.

Осколки посікли йому обличчя та очі, поранили руку та живіт, а найгірше - пілот ушкодив хребет. Однак зараз Дмитро вже вдома та проходить реабілітацію, йдеться в сюжеті ТСН.

Селфі посіченого осколками обличчя Дмитро зробив вже у лікарні Дніпра, аби заспокоїти друзів та рідних:

26-річний український льотчик втратив винищувач під час атаки РФ, але зберіг найцінніше (відео)

Тієї ночі росіяни вкотре атакували Україну "Шахедами", а на світанку запустили ще й ракети, саме на їхнє перехоплення вилетів льотчик-винищувач Шкаревський. Він працював по цілях, аж раптом стався удар, літак став майже некерованим. 

Після падіння на лід річки ноги майже не тримали, його крики про допомогу почули місцеві жителі. "Десь о 3:50 ми побачили спалахи - як вдень стало. І гучні звуки, знаєте, як грім... Подумали, що над нами "Шахеди" чи ще щось збивають. Почули крики: "Допоможіть, я поранений". Взагалі стало страшно", - згадують місцеві мешканці, які й викликали "швидку".

На рахунку 26-річного пілота майже 70 бойових вильотів, дві знищені ворожі ракети та кілька систем ППО.

Героїчна історія Дмитра Шкаревського

10 лютого 2023 року його підбили близько 4-ої ранку під час чергової масованої атаки Росії. Коли він приземлявся на замерзлу річку, відчув страшенний біль у спині. Дмитро вибрався з парашутної системи й зателефонував старшому своєї групи. "Швидку" пілоту ЗСУ викликали місцеві жителі.

Чим саме ворог підбив літак Шкаревського, невідомо, оскільки розслідування триває.  Бійцеві поставили титановий каркас у спині та дістали уламок з правої кінцівки. 

Вас також можуть зацікавити новини: