Рябих оцінив успіхи росіян під Авдіївкою / фото Телеграм-канал Ганна Маляр

У спробах оточити Авдіївку у Донецькій області російські окупанти застосовують різноманітні тактики. Зокрема, почали активно рити окопи з метою прорватися ближче до міста і атакувати українські сили.

Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі "FREEДОМ" зазначив, що ця тактика не нова, окупанти вже застосовували її на Запорізькому напрямку.

"Захисники України, які діють тут на Авдіївському напрямку, кажуть, що подібна тактика для них не нова. Відзначають, що тут противнику досить важко це робити, виходячи з рельєфу місцевості і виходячи з характеру грунтів, вони досить важкі для проходження. Захисники України використовують цей момент, намагаючись своєчасно виявляти подібні напрямки, де противник може застосовувати подібну тактику. Застосовують наявні артилерійські та інші засоби, щоб завдавати своєчасно удари по таких місцях", – кажуть Рябих.

Експерт наголошує, що застосовуючи таку тактику "окупанти самі себе закопують живцем".

"Сказати, що ця тактика могла призвести до якихось кардинальних змін у можливостях противника, не можна. Але і не можна скидати з рахунків якраз, що противник може застосовувати і подібні підкопи для того, щоб, скажімо, несподівано зв'явитися на якомусь із напрямків. Тут нашим захисникам вдається в більшості випадків своєчасно виявляти подібні напрямки. ... Противник намагається робити все щоб не послабити натиск на цьому напрямку незважаючи на кардинальне збільшення графи по втратах", – зазначає експерт.

Ситуація на Авдіївському напрямку - останні новини

Голова Авдіївської Військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що під Авдіївкою не вщухають бої, ворог продовжує спроби оточити місто, проте українські війська утримують оборону і завдають росіянам величезних втрат на цьому напрямку. 

Як повідомляв Генштаб, за останню добу на Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації поблизу Степового, Авдіївки, Північного та Невельського Донецької області, де Силами оборони відбито 6 атак ворога. 

Вас також можуть зацікавити новини: